Eén van de doelstellingen van het bestuur is om dit jaar weer (nieuwe) jeugd te hebben. Hier is veel tijd en energie in gestoken om dit goed op te pakken. We hebben op dit moment allerlei basisscholen aangeschreven, we doen mee met de jeugdsportpas en hebben nog een aantal acties gedaan om de jeugd weer naar De Blauwe Berg te krijgen.

De clinics zijn wat nieuw leven ingeblazen. Het team van Henk Herni, Bert Mogelin, Nicole van der Ark en Marco Gerritse hebben vooraf de hoofden eens bij elkaar gestoken om wat leuks neer te zetten voor de jeugd. Door de geweldig leuke ideeën van Nicole zijn er hele leuke spelelementen in de clinics gebracht wat enorm goed aansloeg bij deze groep kinderen tussen de 8 en de 12 jaar. De kinderen werden eerst 'verwend' door een demonstratie. Hierin werden alle slagen geshowd, werd er met meerdere batjes gespeeld (of met een telefoon of een bord) en werd er wat uitleg gegeven. Hierna moesten de kinderen zelf aan de slag.

clinic1Allereerst begonnen de kinderen met het serveren in een paraplu, eerst met forehand en later met backhand. Dat bleek voor sommige al een behoorlijke uitdaging. Daarna konden de kinderen even tegen elkaar spelen waarbij ze moesten tellen hoeveel keer ze naar elkaar konden overslaan. En dat ging er soms fanatiek aan toe! Daarna werd er nog rond de tafel gespeeld en werd er afgesloten met wel een heel bijzondere manier van rond de tafel. Op één helft werden allemaal snoepjes neergelegd. Wanneer het snoepje werd geraakt mocht je het snoepje meenemen en dan stond er in de kantine een heerlijk glaasje drinken klaar bij barman Bert.

Clinic2Wanneer iedereen een snoepje en een lekker glaasje limonade had werden de oorkondes uitgedeeld aan de docent welke die weer in de klas heeft uitgedeeld. Naast de oorkonde kregen de kinderen ook een folder en een brief mee naar huis waarin stond dat ze tot de zomervakantie gratis mogen komen tafeltennissen op de maandagavond onder leiding van het duo Edwin & Edwin. Dit alles heeft inmiddels de eerste 5 nieuwe en enthousiaste jeugdleden opgeleverd!! Na de zomer zal de training, afhankelijk van de animo, worden uitgebreid met een training op woensdagavond en zullen de clinics na de zomervakantie weer worden gegeven.

Aktiviteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31