Iedereen is er van overtuigd dat sport belangrijk is, ook voor mensen met een beperking. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of chronische beperking. Helaas zijn er veel mensen met een beperking die nog niet aan sport doen, maar dit wel zouden willen en kunnen. Sport heeft zowel een lichamelijke, mentale als sociale functie. Slechts enkele voordelen van sport zijn het versterken van spiergroepen, stimulatie van de bloedsomloop, toename van het zelfvertrouwen, plezierbeleving en nog veel meer positieve effecten.

Disnierats wil tafeltennis voor mensen met een handicap of beperking bevorderen. Voor mensen met een lichamelijke beperking is tafeltennis bij Disnierats uitstekend mogelijk. Vele faciliteiten als een gehandicaptentoilet en ruime douchevoorzieningen behoren tot het interieur.
De speelzaal is uitstekend bereikbaar.

Disnierats wil ook tafeltennis aanbieden voor mensen met een verstandelijk handicap. 
Hierbij schatten wij in dat tafeltennis voor geïndiceerde mensen met een hoog niveau geschikt is. 
Wij beschikken echter niet over hiervoor benodigde begeleiders. 
Daarom kunnen er nadere afspraken gemaakt worden met zorginstellingen over begeleiding vanuit deze instelling. 

Disnierats werkt samen met Sportservice Noord-Holland
In 1999 zijn de gemeenten in West-Friesland gestart met een samenwerkingsverband om deze groep mensen aan het sporten te krijgen. Er is een regiomedewerker aangepast sporten aangesteld om het beleid uit te voeren. Inmiddels sporten ruim 3.000 West-Friezen met een beperking met veel enthousiasme en plezier bij de meer dan 100 activiteiten. Eén van de nieuwe activiteiten is tafeltennis bij Disnierats.

Wat doet de regiomedewerker van West-Friesland?
De regiomedewerker vervult een spilfunctie binnen het aangepast sporten in de regio West-Friesland. De werkzaamheden bestaan uit het stimuleren en optimaliseren van het aangepaste sportaanbod in de regio. Daartoe behoort het geven van voorlichting, advies, begeleiding en ondersteuning aan individuen en (sport)organisaties en verenigingen. 

Informatie
Vragen als wat, waar, wanneer, hoe laat etc. worden voor u beantwoord. Tevens kunnen verenigingen ondersteund worden die een aangepast sportaanbod hebben of willen gaan opzetten. Voor de website van Sportservice Noord-Holland klikt u hier en vindt u meer informatie over het aangepast sporten. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het aangepast sporten in Noord-Holland of een persoonlijk sportadvies kunt u terecht bij de regiomedewerker aangepast sporten Marieke Wever.

Marieke Wever
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoekadres: 
Dorpsstraat 84a 
1688 CH NIBBIXWOUD
Tel. (0229) 28 77 00

Aktiviteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31